Sivut

maanantai 3. helmikuuta 2014

Office Web App -sovelluksille kuuluu hyvää

Office Web Apps -sovelluksiin tuli vuoden 2013 loppupuolella ämpärillinen lisäyksiä. Jos et ole vielä huomannut niitä, käy ihmeessä kokeilemassa. Tässä poimintoja uusista ominaisuuksista:

Yhteisen asiakirjan muokkaus on nyt täysin reaaliaikaista 

Wordissa, Excelissä ja PowerPointissa tehtävät muokkaukset näkyvät välittömästi jaetussa asiakirjassa. Näkyvillä on asiakirjaa muokkaavien työryhmän jäsenten nimilista sekä ajantasainen merkintä siitä, missä kohtaa kukin heistä on menossa. Jos siis pilkunpaikasta tulee erimielisyyttä, voit kohteliaasti odottaa, että toinen siirtyy tekstissä eri kohtaan, ja iskeä vasta sitten.

Word Web App

Wordin selainsovellus tallentaa nyt työtäsi sitä mukaan kuin kirjoitat. Tallenna nimellä -valinta on käytettävissä eri nimisen version tekemistä varten, mutta muuten työ tallentuu lennossa.

Selainversiossa luotuun asiakirjaan voi nyt lisätä ylä- ja alatunnisteet. Valmiita tunnisteita ei tosin ole käytössä samalla tavalla kuin työasemaversiossa, mutta käyttääkö niitä edes kukaan sellaisenaan? Huomaa, että voit lisätä myös automaattisen sivunumeron.

Muita Wordin selainversiosta löytyviä toimintoja ovat taulukkotyylit, Etsi ja korvaa -toiminto sekä mahdollisuus tehdä manuaalisia sivunvaihtoja. Huhu kertoo myös  muista tulossa olevista ominaisuuksista kuten ala- ja loppuviitteet sekä grafiikkatoiminnot, mutta omassa 365-ympäristön SkyDrivessa tällaisia ei vielä näkynyt.

Excel Web App

Excelin selainversiossa toimii Vedä ja pudota -periaate samalla tavoin kuin työasemasovelluksessa. Voit raahata valitun solualueen toiseen paikkaan ja vaihtaa myös työkirjan taulukoiden paikkaa vetämällä samalla tavalla kuin on ollut mahdollista työasemaversiossa. Yksittäisen taulukkovälilehden nimenkin saa vaihdettua.

SkyDriveen voi ladata nyt suojattuja taulukoita sisältävän työkirjan ja muokata sitä. Yksinkertaisia lomaketyyppisiä taulukoita voi siis koota myös selainympäristöä varten.

Oletko tottunut katsomaan työasemaversion tilapalkista valitun alueen summan, keskiarvon, lukuarvosolujen määrän tai laskemaan tietoa sisältävien solujen määrän? Nyt voit katsoa samalla tavalla selaimen alariviltä summan, keskiarvon ja tietoa sisältävien solujen lukumäärän.

Onenote.com

Mielenkiintoinen löytö on OneNote-muistikirjasovelluksen oma sivu, josta minulle tulee heti mieleen kilpailijansa Evernoten sivusto. Kieltämättä OneNote on oman sivunsa arvoinen - kyseessä on siis tämä näppärä sovellus, joka on nykyisin vakio-osana Microsoft Office 2010/2013 -paketeissa, löytyy SkyDrivesta Web App -sovellusten valikoimasta, ja jota varten saa mobiilisovelluksen eri puhelinmalleille. Kannattaa opetella ihan senkin vuoksi, että olet jo maksanut OneNotesta Officen hankkiessasi.


Paperinen muistikirja nyt vain on tietoturvariski! Sähköisestä voi tehdä varmuuskopion, mutta kuinkahan moni paperimuistikirjan käyttäjä ottaa omastaan säännöllisesti kopioita?

Ei kommentteja: