Sivut

lauantai 14. helmikuuta 2009

Blogi sai tällä viikolla odottaa, eikä taivas pudonnutkaan niskaani

Olen joskus tullut sanoneeksi, että kirjoitan 2–3 blogiartikkelia viikossa. Siitä tuli tällä viikolla luistettua. On ollut muita asioita, jotka ovat vaatineet huomiotani. Koska en pidä tervellisenä ja hyvin harvoin edes tarpeellisena viettää kaikkea aikaani sisällä istuen, blogi sai odottaa. On muutenkin käytettävä harkintaa siinä minkälaisista asioista tekee itselleen velvollisuuksia.

Olen mm. käynnistellyt seuraavaa kirjahanketta. Se tulee olemaan siinä mielessä mukava projekti, että pääsen vaihteeksi toteuttamaan omaa ideaani, josta kerron tarkemmin lähiaikoina. Periaatteessa olen jonkinlainen "tilauskirjoittaja". En siis haltioituneessa luomisen tilassa kirjoita Wordin tyyleistä tai Excelin Pivot-taulukoista. Kun kustantaja katsoo, että tarvitaan vaikka Excelin pikaopas, minut mahdollisesti kutsutaan hätiin. Toki olen päässyt oppimateriaaliprojekteihin mukaan kommentoimaan ja ideoimaan. Kokonainen omista ajatuksista lähtöisin oleva kirja on kuitenkin kiintoisa haaste. Edellisen kerran toteutin omaa ideaani (tai puoliksi omaani) 90-luvulla, jolloin saimme Anne Eskolan kanssa ajatuksen atk-englannin kirjasta nimeltä Back-Up. Jouduimme nimittäin molemmat opettamaan kyseistä ainetta Jyväskylän kauppaoppilaitoksen aikuiskoulutusosastolla ja tehtävä ei ollut kummallekaan kovin mieluisa. Eräänä syynä tähän oli koko oppiaineen epämääräisyys ja kunnollisen materiaalin puute. Kun ajatus kirjasta virisi ja kustantajakin kiinnostui ajatuksesta, kirja tehtiin. Sittemmin minut ostettiin pois Back-Upin tekijätiimistä, koska olin siirtynyt kuukausipalkkaiseksi työntekijäksi kustantajan palvelukseen eikä aikani riittänyt päivitystyöhön. Siihen löytyi Annen kaveriksi osaava ihminen ja kirja on tainnut päivitysten myötä koko ajan parantua. Kirjaa muuten myydään edelleen nimellä BackUp – IT-englannin oppikirja.

Sain viikko sitten sähköpostia henkilöltä, joka ilmoittautui blogini seuraajaksi. Hän arveli, että mm. tietyt Wordin oletusasetukset saattaisivat kiinnostaa lukijoita. Mainio ajatus! Wordin asetukset, esimerkiksi normaalityyliin ja teemoihin liittyvät, ovat hyvin arkipäiväinen ja tavanomainen asia. Silti niiden kanssa on moni tuskaillut. Lähiaikoina on siis tiedossa parikin postausta näistä asioista.

Olen nähnyt jonkun (en tosin muista kenen) sanovan blogissaan, että hän ottaa kantaa blogikirjoitustensa pohjalta esitettyihin asioihin vain kommenttien välityksellä eikä huomioi sähköposteja. Itse en ole asettanut tällaisia rajoja. Saan jostakin syystä enemmän kommentointia sähköpostilla kuin suoraan blogiin, joten se tietenkin vaikuttaa kantaani. Ymmärrän, jos joku arastelee nimellään esiintymistä, mutta haluaa silti minun tietävän, että täällä ihan elävä ihminen on käynyt lueskelemassa ja haluaa jotakin sanoa lukemansa pohjalta. Kommentit kuten myös artikkeli-ideat ovat tervetulleita sekä sähköpostin että blogin kautta. En kuitenkaan lupaa ryhtyä blogissa äkillisiä tapauskohtaisia ongelmia ratkomaan. Haluan pitää tänne kirjoittamisen mieluisana, joten aiheiden valinta ja aikataulut pidetään vapaana.

Ei kommentteja: