Sivut

perjantai 15. toukokuuta 2009

Kesällä tapahtuu, koulutusta mm. viidessä kaupungissa

Kesälomakausi lähestyy, mutta sitä ennen on tarkoitus mm. kiertää viidellä paikkakunnalla kouluttamassa, ks. ICT-tuki 2009 kesäkiertue ja tarkemmin kolmospäivän ohjelma, joka on oma puheenvuoroni.

Ajatuksena on tuon päivän aikana kertoilla Microsoft Office -paketin osaohjelmista asioita, jotka auttavat vähentämään turhaa päänraapimista ja turaamista. Pääpaino on versiossa 2007. Päivä sopii sellaiselle, joka osaa ainakin perusasiat, mutta aavistelee, että pinnan alla voisi olla enemmänkin. Ohjelmaan on mm. varattu aikaa vinkeille, joiden avulla Outlookiaan voi hyödyntää tehokkaammin. Tosin juuri tänä aamuna luin hesarista*, että sähköposti on out, mutta eiköhän sähköposti kuitenkin ole vielä yritysten keskeisin viestintäväline. Tosin ainakin yrityksen sisäisenä viestintävälineenä sähköposti on minustakin niiiiiiiin yheksänkytlukua...tilalle suosittelisin jo pikaviestimiä tai esimerkiksi vanhanaikaisista vanhanaikaisinta Adidas-väylää (liikkuminen työpäivän aikana on hyväksi).

Esimerkkinä oman koulutuspäiväni sopivasta kohderyhmäläisestä voisi olla vaikkapa kiireinen opettaja tai it-tukihenkilö jonka pitäisi tuntea Word, Excel yms. kunnolla osatakseen auttaa muita sen käytössä, mutta jonka aika ei koskaan riitä asioiden perinpohjaiseen tonkimiseen. Ja muutenkin uskoisin päivän olevan hyödyllinen kenelle tahansa, jonka organisaatiossa ollaan parhaillaan tai lähiaikoina siirtymässä vanhemmasta versiosta 2007:een tai peräti 2010:een. Versio 2010 ei nimittäin tule mahdottoman paljon eroamaan versiosta 2007.

Blogiin olen suunnitellut mm. pientä kansantajuistusartikkelisarjaa Excelin pivot-taulukkotoiminnosta. Ostin hiljattain aihetta käsittelevän kirjan Pivot Table Data Crunching for Microsoft Office Excel 2007, joka on osoittautunut kaikin puolin inspiroivaksi. En tosin ole lopullisesti päättänyt, kirjoittaisinko kansantajuistussarjan alkukesästä vaiko vasta syksymmällä, sillä muutkin aiheet houkuttelevat. Seuraavaan kirjankin aihepiiristä eli esitysgrafiikan tekemisestä olisi artikkeli-ideoita vaikka millä mitalla. Kirjan sivumäärät ovat rajalliset ja monta asiaa olen jättänyt pois ajatellen, että kirjoitan tuosta sitten blogiin.

En ole muuten päättänyt sitäkään, milloin Tuolin ja näppäimistön välistä livahdetaan kesälomalle. Pieni tauko on joka tapauksessa paikallaan.

* Hesarin artikkelissa kirjoitettiin minusta aika ikävään sävyyn (kärsiikö kirjoittaja suppean ajatusmaailman vaivasta?), että "vain vanhat mummot tuhraavat enää sähköpostissa". En ymmärrä miksi juuri mummot nostetaan aina esimerkiksi jälkeenjääneisyydestä. Minä tiedän useitakin mummoja, jotka mesettävät lapsenlapsensa kanssa ja vastaavasti tunnen monta kolmi-nelikymppistä, jotka ovat sosiaalisen median suhteen täysin kuutamolla!

Ei kommentteja: