Sivut

keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Puhelinmyyjistä voi kirjoittaa myös positiivisesti

Edellisessä postauksessa tuli ryöpytettyä puhelinmyyjiä jo toisen kerran tämän blogin historiassa. Olin itse asiassa aloittanut artikkelin kirjoittamisen kauan sitten, mutta jättänyt sen jostakin syystä kesken. Sitten sattui eteen harvinaisen röyhkeä puhelinmyyjä, joka inspiroi kirjoittamaan artikkelin loppuun. Mitään periaatteellista antipatiaa en tunne puhelinmyyntiä tai sen harjoittajia kohtaan, onhan sitä itsekin häirittävä ihmisiä soittelemalla. Enkä halua, että minua pidetään negatiivisena ihmisenä, jolle elämä on loputon marmatuksen lähde. Annan mielelläni ihmisille hyvää palautetta aina kun siihen on aihetta, ja usein onneksi onkin.

Eräs, joka ansaitsee positiivisen maininnan, on Suomenyritykset.fi -palvelun Leena Malja, joka kuuluu mielestäni puhelimitse tapahtuvaa markkinointia ja myyntiä harjoittavan ammattikunnan ehdottomaan eliittiin. Leena on asiallinen, vastaa kysymyksiin selkeästi ja selittää kun pyytää yksityiskohtiin tarkennusta, ei tyrkytä, ei vähättele ja pitää oma-aloitteisesti asiakkaista huolta senkin jälkeen kun lasku on maksettu. Vaikka en välttämättä jatkaisikaan sopimustani ko. palvelun kanssa, syy ei ole ainakaan myyntityylissä. Jos Leenan esimies lukee tämän, harkitse kiireesti palkankorotusta noin hyvälle tyypille! Leena kannattaisi hommata esimerkiksi puhelimitse myyntityötä tekevien koulutuspäiville opettamaan miten työ hoidetaan tyylikkäästi.

Myös Yritysteleltä soitteli pari viikkoa sitten erittäin asiallinen ja miellyttävä nuori nainen, jonka nimeä en kuitenkaan valitettavasti muista enkä voi antaa suoraa ja ansaittua hyvää palautetta.

Ongelma ei välttämättä ole puhelinmyynti sinänsä, sillä saahan sitä nyt ihminen toiselle soittaa. Ongelma on joidenkin myyjien röyhkeä ja epämiellyttävä tyyli, mitä on pakko ihmetellä, sillä se kääntyy välittömästi heitä itseään vastaan. Yleensä samojen tyyppien ominaisuus on myös mahdoton epämääräisyys ja selkeiden kysymysten väistely. Vain täysin itsesuojeluvaistonsa kadottanut erehtyisi tämän jälkeen tilaamaan. Pyydä vaikkapa 2,5 kiloa kukkamultaa niin ei pidä ihmetellä jos tulee 25 kuutiota soraa!

Ei kommentteja: