Sivut

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Plant Nanny muistuttaa riittävästä nesteytyksestä

Plant Nanny on iPhonelle tehty sovellus, joka muistuttaa riittävästä nesteytyksestä sekä tyrmää kaksi yleistä pelillistämiseen liittyvää väärinkäsitystä:

  1. “Ei ole minun juttuni. En pelaa tietokonepelejä”.  
  2. “Ei ole minun juttuni. En ole lainkaan kilpailuhenkinen.”

Plant Nanny ei muistuta tietokonepeliä eikä sen käyttäjä kilpaile kenenkään kanssa - vedenjuonnilla kilpailu saattaisi olla jopa terveydelle vaarallista. Plant Nanny vain auttaa käyttäjäänsä hoitamaan itseään pelillisten elementtien avulla, joita ovat leikkimielisyys sekä mahdollisuus saavuttaa jotakin etenemällä. Kun käyttäjä nauttii lasillisen vettä ja merkkaa sen muistiin, Plant Nannyssa oleva virtuaalitaimi kasvaa.


Plant Nannyn käyttöönotto on helppoa. Asennuksen jälkeen tehdään muutamia valintoja kuten mm. käytössä oleva mittayksikkö. Sovellukselle syötetään myös oma elopaino ja aktiivisuustaso, joiden perusteella sovellus laskee nesteen tarpeen.

Seuraavaksi valitaan kasvintaimen ja lasin ulkoasu sekä määritellään yhden nesteannoksen mitta, esimerkiksi 200 ml. Sen jälkeen ryhdytään merkkaamaan vesilasillisia ja virtuaalikasvi kukoistaa. Valmiiksi tullut taimi siirretään virtuaalipuutarhaan ja sitten päästään valitsemaan seuraava kasvatettava. Plant Nanny huomaa huijausyritykset: Kun lisää useita lasillisia peräkkäin, sinulle kerrotaan, että liiallinen kertajuominen voi olla terveydelle haitallista.

Onko tällainen sovellus välttämätön? Ei tietenkään. Se on harmiton hupijuttu, joka toteuttaa maijapoppasmaista periaatetta: Arkipäiväisimmästäkin askareesta voi halutessaan löytää jotakin hauskaa - kaikki sellainen, joka auttaa höllentämään kireän pipon kuminauhaa on hyväksi ihmiselle. Eikä kiinnostavinta tässä ole yksittäinen sovellus sinänsä vaan se, mitä tässä lajissa nähdään seuraavaksi.

Ei kommentteja: