Sivut

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Laiskuusvaihde päälle


Tähän saakka olen aloittanut blogin tai blogien (onpa päheetä puhua blogeistaan monikossa!) kesätauot juhannukselta tai kesä- heinäkuun vaihteesta. Kun juuri edellisessä postauksessa kirjoitin kokemuksen ja kalkkeutuneisuuden välisestä rajasta niin eiköhän tämä riski ole otettava omallakin kohdalla huomioon. Pitää ottaa aikaisemmista vuosista opikseen ja loikata pois kaviouraa kiertämästä: Google Analytics näyttää nimittäin selvääkin selvemmin, että kiinnostus ainakin tämän blogin juttuihin notkahtaa heti kesäkuun alussa ja jatkuu samoissa alavissa maisemissa myös heinäkuun. Poistun siis Tuolin ja näppäimistön välistä seuraavien viikkojen ajaksi. Lisää tarinointia luvassa taas elokuun alkupuolella.

Tietoviikko-lehden Jonna Vuokolan kirjoitus tänään sopii hyvin kesäloman odotustunnelmiin. Hänkin tuntuu kyllästyneen innovaatio- ja yrittäjyyspuheeseen, jota on talven mittaan kuultu monesta tuutista (ja joka ilmeisesti juuri sen vuoksi uhkaa jäädä puheen tasolle). Vuokola toteaa: "Ehkä ei pitäisi yrittää niin paljon." Hän jatkaa pohtimalla yritysmaailman kapeakatseisuutta, joka rajoittuu kvartaalin tunnuslukuihin ja jolle laajempi pitkäjänteisempi ajattelu on vierasta. Kieltämättä toisinaan tuntuu siltä, että pelkkien tunnuslukujen kyttääminen on 1900-luvun liukuhihnateollisuuden perinnettä ja muutakin tarvitaan. Tämän päivän bisnekseen tarvittavat uudet ajatukset kun saattavat löytyä mitä yllättävimmistä paikoista vai kuvitteleeko joku, että esimerkiksi Äkälinnut on luotu gurumarkkinointigenren blogeja ja kirjoja lukemalla? Vuokola suosittelee kaunokirjallisuutta, filosofiaa ja musiikkia. Täydennän listaa ainakin taidenäyttelyillä (BTW Mäntän Kuvataideviikot vaikuttavat olevan tänä vuonna erityisen kiintoisat, poiketkaa katsomassa jos ajelette Keski-Suomessa). Myös joogamatto on minimaailma, josta voi ammentaa paljon (heinäkuussa olen itse ihanan Metsolan kartanon maisemissa joogaleirillä, tässä myös virtuaalinen pihapiiri).

Kesälukemisten joukkoon olen kelpuuttanut muuten yhden ainoan bisneskirjan, josta kerron parin päivän sisällä toisessa blogissani.

Kun kirjoitan tätä, Helsingissä on meneillään Sometime 2011 -tapahtuma. Terveisiä tutuille! Vielä huhtikuussa ajattelin, että voisi olla kiinnostavaa olla paikalla. Toukokuun lopussa tuntui siltä, että junassaistumiskiintiö ei ole ainoastaan täynnä vaan jo vähän ylittynytkin vuoden ensimmäiseltä puoliskolta. Tieto Sometime-tapahtumasta näyttää kyllä kulkevan Helsingistä tänne maakuntiin riittävän hyvin ainakin sen perusteella mitä olen ehtinyt tässä iltapäivän mittaan vilkuilla, kiitos tästä seurantamahdollisuudesta niille, jotka sen ovat järjestäneet.

Mutta nyt hikiset sormeni alkavat tarttua ikävästi näppäimistöön ja tuoli hiostaa. Hyvää kesää kaikille!

4 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Hyvää kesää myös itsellesi!

outi.lammi kirjoitti...

Kiitos sitä samaa :) Ja terveisiä iki-ihanalle Toimistopäällikölle.

Sakarinkurssit kirjoitti...

Entäpä jos kirjoittaisi pari juttua etukäteen ja julkaisisi ne ajastetusti kesällä?

outi.lammi kirjoitti...

Hyvä idea, mitä on joskus tullut käytettyäkin kun on osunut koulutusreissu sopivaan aikaan. Tosin jos talvisaikaan viikon kävijämäärä on nelinumeroinen luku ja kesä-heinäkuussa kolminumeroinen niin pieni tauko ei haitanne :)