Sivut

torstai 4. marraskuuta 2010

Sosiaalisen median äänenavausharjoituksia

Eilen puhuin Keski-Suomen yrittäjänaisten syyskokouksessa lyhyesti sosiaalisesta mediasta. Alla on myös diaesitys, joka minulla oli mukana.

"Pakollisten" alkukuvioiden (oma tausta ja käsitemäärittelyt) jälkeen otin esille kuluneena syksynä useassa yhteydessä esillä olleet ajatukset hypekäyrän laskusta ja turhautumisesta siihen, miten sosiaalisesta mediasta ei "mainonnan ja markkinoinnin kultavirtaa" helposti kehity (Kauppalehti 19.10). En tiedä mitä on odotettu, mutta eihän näitä välineitä minään ilmaisena mainostolppana tai pikavoittomahdollisuuksina pidäkään nähdä! Oma suhteeni sosiaaliseen mediaan selkiytyi paljon siinä vaiheessa, kun totesin sen olevan ennen kaikkea vapaasti räätälöitävä henkilökohtainen oppimisympäristöni!

Esityksessä yritin myös valottaa sosiaalista mediaa laajemmin kuin jonakin tiettynä välineenä. Niinhän se on, että vaikka Facebook lakkaisi huomenna olemasta, emme enää koskaan palaisi siihen maailmaan, jossa netti oli staattinen ja yrittäjä edistyksellinen kun laittoi esille kerran vuodessa päivittyvän verkkosivun. Vuoden päästä sosiaalinen media ja sen pohjalta kehittyneet työvälineet ovat yhä useammalle luonteva tapa hoitaa arjen rutiineja, samalla tavalla kuin kuin vuosituhannen alun jälkeen on ollut luontevaa googlettaa" tietoa verkosta.

Itse olen edelleen sillä kannalla, että kenenkään ei "pidä" tehdä yhtään mitään, mutta edellisen kohdan huomioiden on vain itselle eduksi muodostaa jonkinlainen suhde siihen mitä internet on tällä hetkellä. Vaikka ei jaksaisi päivitellä yrityksen tiliä sosiaalisen median palvelussa, verkkoa kannattaa monitoroida jollakin tavoin.

Ei kommentteja: