Sivut

tiistai 8. joulukuuta 2009

Keskustelu/vinkkipalsta Facebook-sivulla

Lisäsin Facebook-sivulleni Keskustelut-välilehden ja toiveena olisi saada siitä aikaan kaikkien sivulle kirjautuneiden yhteinen vinkkifoorumi. Sinne voit jättää kysymyksiä Microsoft Office -ohjelmien käytöstä tai jostakin muusta aiheesta, jota olen käsitellyt esimerkiksi blogissani. Periaate olkoon, että minun lisäkseni kuka tahansa, joka vain ehtii ja haluaa, voi vastata kysyjälle eli parasta käytäntöä haettaisiin ikäänkuin porukalla. Myös kaikki hyödyllisiksi koetut ja käytännössä testatut vinkit, esimerkiksi näppäinkomennot ja muut vastaavat oikopolut ovat kovasti tervetulleita. Tieto kun on hyödyke, joka jalostuu ja lisääntyy jakamalla!

Facebookin säännöt muuttuivat äskettäin astetta tiukemmiksi, mutta käsittääkseni sivulle jo kirjautuneiden aktiivisten ihmisten kesken voisi järjestää esimerkiksi arvontoja tai muuta mukavaa. Katsotaan mitä tulevana vuonna keksitään.

Nyt joku varmasti miettii, että miksi näitä asioita työkseen tekevä ihminen tällaiseen ilmaispalveluun ryhtyisi - kukaanhan ei taatusti usko siihen, että jonkun toimintaa ohjaisi pelkästään auttamisen halu. Näin ei todellakaan ole, koska pelkällä auttamisen halulla en osta perheelleni ruokaa, maksa joogatuntejani, tietokoneitani yms. Vastaus kysymykseen "miksi" on yksinkertaisesti juuri se, että toimin näiden samojen asioiden parissa myös työkseni. Periaatteenani on ollut se, että kysyjää autetaan, mutta ehkä ilmaiseksi annetusta neuvosta saatu hyöty voitaisiin laittaa kiertämään pistämällä kysymykset vastauksineen mahdollisimman monen näkyville. Ja mitä enemmän arkipäivää kiusaavia ongelmia saadaan pois päiväjärjestyksestä, sitä enemmän jää aikaa niin minulle kuin muillekin paneutua taas uusien asioiden opiskeluun. Yleensäkään se, että vinkkaan jollekin parhaan funktion tarkoitukseen X ei suinkaan ole minulta tai muiltakaan kouluttajilta pois. Yksi kouluttajan tehtävähän on tehdä itsensä tarpeettomaksi tämän päivän asioissa, jotta hän vapauttaisi itsensä valmistautumaan huomisen kysymyksiin.

Ei kommentteja: