Sivut

maanantai 1. joulukuuta 2008

Microsoft Office 14

Seuraava Office-versio (14) tekee tuloaan, vaikka tiedot aikatauluista tuntuvat vaihtelevan vähintään yhtä paljon kuin täkäläinen lumitilanne. Keräsin suunnilleen viimeisen kuukauden ajalta linkkejä, joiden kautta saat aiheesta lisätietoja:

Painotus on ensinnäkin vahvasti Web-yhteensopivuudessa, josta on saanut jo esimakua ilmaista Office Live tai Office Small Business Live -palvelua käyttämällä.

Aiheesta on suomenkielinen artikkeli Tietokone-lehden sivuilla. Uteliaammille on tässä linkki Paul Thurrot'in sivulle (paljon ruutukaappauskuvia!) ja englanninkieliseen videoon, jossa esitellään mm. edellä mainittua verkkokäyttöä sekä yhteistyöominaisuuksia, joihin on panostettu entisestään. Esimerkiksi usea henkilö voi muokata samaa asiakirjaa yhtä aikaa. Mielenkiintoista ja toisaalta on pakko todeta, että tätä web-toiminnallisuuttahan on ollut jo tarjolla ilmaisohjelmapuolella.

Jos/kun ryhdyt lataamaan videota katseltavaksi, Silverlight on oletuksena ja ellei sitä löydy, se tarjoudutaan asentamaan. Videon oikealla puolella on kuitenkin muita vaihtoehtoja, joten Silverlight ei siis ole pakollinen, vielä. Office 14 sen sijaan näyttää vahvasti tukeutuvan siihen. (Jos nyt joku miettii, että mikä ihmeen Silverlight, niin kyseessä on selain- ja ympäristöriippumaton laajennusosa, jonka olemassaolon tarkoituksen ymmärtänee parhaiten vertaamalla sitä Adoben Flash -laajennukseen).

Ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, miten uudet sovellukset paketoidaan ja jaellaan, ja tulevatko esimerkiksi web-pohjaiset tai mobiilisovellukset olemaan täysin erillään offline-tilassa käytettävistä sovelluksista. Lisää aiheesta varmasti kuullaan vielä näiden hiihtokelien aikana!

Ei kommentteja: