Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Joko olet löytänyt nämä toiminnot Googe Drivesta?

Google Drive tahtoo päivittyä hiljaa itsekseen kaiken ohessa. Päivitys- ja versionumerokohkauksen sijaan saadaan ehkä kohtelias sähköposti, jossa kerrotaan, että vanhat ominaisuudet voi toki pitää käytössä, ainakin nyt toistaiseksi. Ellet ole pitkään aikaan tarkoituksella etsinyt uusia ominaisuuksia työympäristöstäsi, kokeile vaikka näitä:

Drive-työtilan oikeaan yläkulmaan on ilmestynyt i-kirjaimella merkitty Tiedot ja toiminta -kuvake. Se avaa ruudun, josta näet mitä olet puuhannut Drivessa tai aktiivisessa kansiossa. Ellet esimerkiksi ole löytänyt etsimääsi tiedostoa, klikkaa kuvaketta ja voit tarkistaa tuliko se kenties poistettua kun viimeksi teit suursiivousta Drivessasi. Poistetun kohteen voit pelastaa roskakorista ellet ole ehtinyt tyhjentää roskistasi tai ellei tiedoston poistamisesta ole ehtinyt kulua enempää kuin 30 päivää. Tiedot ja toiminta -kuvake näyttää myös jaetun kansion tapahtumat: Kuka muokkasi ja poisti, mitä ja milloin.Gmailissa uuden viesti-ikkunan alareunaan ilmestyy Driven kuvake kun klikkaat Liitä tiedostoja -klemmaria. Kuvake on tarkoitettu Drivessa olevan asiakirjan liittämiseen Gmail-viestiin. Sinun ei tarvitse kuitenkaan latailla tiedostoja eikä vastaanottajan erikseen tallennella niitä, koska liitteen sijaan luodaan linkki Drivessa olevaan asiakirjaan. Eri asia on sitten se, tietääkö vastaanottaja miten toimitaan kun tällainen linkki saadaan - osaamisen todellisuudessa käväistään toisinaan inhorealismin puolella.


Sitten muutama hyödyllinen näppäinkomento sellaisten ystävälle:

Nuoli ylös ja nuoli alas -näppäimillä voit ensinnäkin  liikkua tiedosto-/kansioluettelossa ja valita kohteita.
Shift + nuolinäppäimet on yhdistelmä, jolla voit valita useita peräkkäisiä kohteita.

S    Valittuna oleva tiedosto/kansio merkitään tähdellä/otetaan tähti pois.
X   Valittuna oleva tiedosto/kansio merkitään valituksi/otetaan valintamerkki pois.
. (piste)   Valittuna olevan kohteen jakaminen.
Shift + T   Uusi tekstidokumentti.
Shift + P   Uusi esitys.
Shift + S   Uusi laskentataulukko.
Shift + D   Uusi piirros.
Shift + F   Uusi kansio.

4 kommenttia:

Juho Kestilä kirjoitti...

Hyvä Outi! Tarkkaa havainnointia ja hyvin kirjoitettu "ulos", kiitos :)! -Juho Kestilä

outi.lammi kirjoitti...

Ole hyvä :)

Unknown kirjoitti...

On harmi ettei ihmiset puhu enempää näistä ominaisuuksista. Jatkuvat valitukset Youtube/G+ integraation "haitoista" ja muista kyllä ylittävät uutiskynnyksen.

Tuo Drive tiedoston lisääminen sähköpostiin on uskomattoman käytännöllinen ominaisuus. Se pudottaa tiedoston jakamisesta monta vaihetta pois ja tuo mukanaan kaikki Driven hyvät puolet.

Sellainen kiva ominaisuus myös löytyy tuon saman lisää Drive tiedosto napin takaa, kuin lataa liitetiedosto Driveen. silloin tiedostoa ei lähetetä kaikille vastaanottajille ja siten tukita heidän (suomi24.fi tms kokorajoitettua) postilaatikkoa. Myös ison tiedoston lähettäminen sähköpostilla on nyt mahdollista (Jopa itse hyväksymälläni tavalla) eli liität vain yli 25 megaisen tiedoston sähköpostiin ja Gmail ehdottaa tiedoston siirtämistä Driveen ja jakamista sitä kautta.

outi.lammi kirjoitti...

Moi Sami ja kiitos kommentista. Niinhän se näkyy olevan, että kaikesta negatiivisesta kirjoitellaan ja kätevät mahdollisuudet, joista oikeasti olisi apua, jätetään sivuseikaksi. Gmail ja Drive -integraatio on toteutettu minustakin fiksusti. Itse en usko sähköpostin "kuolemaan" vaan sen järkevämpään käyttöön, ja tällaiset ratkaisut tekevät sen mahdolliseksi.