Sivut

maanantai 7. toukokuuta 2012

Viritä Evernote-työympäristösi


Yksi jos toinen kertoo olevansa Evernote-käyttäjä. Erehdynköhän pahasti kun arvelen, että käyttäjiksi ilmoittautuvien joukossa on paljon sellaisia, jotka ovat kyllä perustaneet Evernote-tilin ja luultavasti myös asentaneet selaimeensa Web Clipperin, mutta itse muistikirjan käyttö ei ole kovinkaan järjestelmällistä? Jos tämä osui sinuun, niin riemuitse: nyt alkaa ihan sinua ajatellen kirjoitettu Evernote-postausten sarja.

Kuuletko Evernotesta nyt ensimmäistä kertaa?
Jos olet tähän saakka onnistunut välttämään koko sovelluksen, mutta kiinnostuit nyt niin käy tutustumassa ensin ohjelman esittelyyn ja luo tili itsellesi Evernoten-verkkosivulla. Evernoten perusversiohan on maksuton ja jos se käy pieneksi, voit päivittää sen Premium-versioon.

Evenote on erittäin monipuolinen sovellus, jonka saa taipumaan lähes minkä tahansa ammatin tai tehtävän erityistarpeisiin. Tutki vaikka tarinoita ja vinkkejä.


Evernote on enemmän kuin pelkkä verkkopalvelu
Evernotesta kannattaa rakentaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa joustavaa käyttöä tukeva työympäristö. Tämän teet ottamalla käyttöön eri laitteita varten tehdyt työvälineet.

Ensimmäiseksi hankit tietenkin selaimeen Evernote-lisäosan (Web Clipper), jota tarvitaan linkkien ja materiaalin tallentamiseen netistä. Mieti myös onko Web Clipperin oletus eli leikkeen ottaminen koko artikkelista omassa käytössäsi mielekkäin. Voit käydä muuttamassa tämän Web Clipperin pikavalikon Asetukset-komennolla.

Jos käytät älypuhelinta tai täppäriä, mobiilisovellus on välttämätön. Tutustu myös mobiilisovelluksesi asetuksiin ja muuta ne tarvittaessa käyttöäsi parhaiten tukevaksi. Mobiilisovellukseen voi esimerkiksi tallentaa muistiinpanoina kaikki ne kuolemattomat ideat, joita putkahtelee mieleen heti kun poistuu läppärin välittömästä läheisyydestä ja jotka katoavat päästä jäljettömiin, ellei niitä laita talteen.

Paikallisen sovelluksen asentamista kannattaa harkita ja se on välttämätön niille, jotka tekevät töitä PC:llä/Macillä offline-tilassa. Tällöin muuten on syytä pitää myös Web Clipperin oletusasetus käytössä, jotta verkkosivujen teksti tallentuisi. Paikallisella sovelluksella voidaan tehdä tavallisen rtf-muotoillun tekstimuistiinpanon lisäksi myös äänimuistiinpanoja, web-kameramuistiinpanoja ja piirroksia (mustemuistiinpano). Paikallisen sovelluksen muistiinpanoeditori on myös monipuolisempi kuin selainversion.


Evernote ottaa vastaan myös sähköpostia
Evernote-käyttäjä saa  sähköpostiosoitteen, jolla voi lähettää sivulinkin muistiinpanoksi tililleen. Vaikka tämä tuntuisi turhalta, ainakin älypuhelimen/täppärin käyttäjän kannattaa tallentaa osoite sähköpostisovelluksen yhteystietoihin. Tiedän kokemuksesta! Mm. verkkolukemiseen paljon käyttämässäni iPadin Zite-sovelluksessa on kuvake Evernote-tallennusta varten, mutta vastaan tulee tuon tuostakin tilanteita, jolloin kätevin tapa pistää sivun osoite talteen on lähettää linkki Evernote-tilin email-osoitteeseen.

Sähköpostiosoitteen löydät Evernoten asetuksista, jonne pääset selainversiossa oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjänimeä napsauttamalla. Asetuksista näet  myös kuukauden käyttökiintiösi tilan. Paikallisessa versiossa käyttökiintiön tiedot pääsee tarkistamaan Työkalut/Tunnuksen tiedot -komennon alta.

Läksyjä aloittelijoille
Näillä ohjeilla työympäristösi perusta alkaa olla kunnossa. Ensi kerralla luodaan arkistointijärjestelmä, jonka on tarkoitus olla niin yksinkertainen, että tulet käyttäneeksi sitä, mutta kuitenkin sen verran tehokas, että se auttaa sinua löytämään nopeasti ja varmasti sen mitä olet tallentanut. Ensi kerran postausta odotteleville aloittelijoille jätän kotitehtäväksi tutustua Evernoten perustoimintoihin.

1 kommentti:

  1. Hyvä juttu, kiitos! Evernote on mahdottoman kätevä, kun kerää materiaalia usealla koneella ja puhelimella, työpöydän ääressä ja liikkeessä. Sopii sekä keskittyneeseen tiedonkeruuseen että satunnaisten infomurusten poimimiseen muiden tekemisten ohessa.

    Odottelen lisävinkkejä (ilmaisversion) tehokäyttöön :)

    VastaaPoista

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä ja anonyyminä. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisemista, koska haluan blogini lukijoiden näkevän vain blogin aihepiiriin liittyvää tekstiä eikä mainoksia tai alatyyliä ja raivoamista.

Perusteltu asiallinen kritiikki on ilman muuta sallittua. Arvostan sitä eniten kun kirjoitat omalla nimelläsi, koska minäkin kirjoitan täällä omalla nimelläni.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.