Sivut

tiistai 14. toukokuuta 2013

iPhonen volyyminappi ja valokuvaus

Olen ihan lyhyen ajan sisällä tehnyt kolme ihmistä suunnattoman onnelliseksi kertomalla iPhonella kuvaamisesta yhden asian, jota he eivät ole aikaisemmin tienneet. Siltä varalta, että täältä löytyy heille kohtalotovereita niin tässä kyseinen tiedonjyvänen: Voit nimittäin ottaa kuvan käyttämällä plussalla (+) merkittyä volyyminäppäintä kameran laukaisimena. Minusta tämä helpottaa erityisesti vaakakuvien ottamista.


Ja vastaavalla tavalla toimii myös kuulokkeiden volyymipainike, se plussa siis:
Voit käyttää kuulokkeita myös kameran kaukolaukaisijana. Kuva tallentuu plus-painikkeella. Toiminto on hyödyllinen esimerkiksi hämärässä kuvattaessa pitkällä valotusajalla, jolloin kuvasta tulee helposti epätarkka pienestäkin tärähdyksestä. Asettamalla kameran tasolle ja käyttämällä kuulokkeita kaukolaukaisijana on mahdollista välttää tärähdys.
Tämä ja muutama muu kuulokkeisiin liittyvä kätevä vinkki löytyy MicroPC-lehden jutusta Käytä iPhonen kuulokkeita kaukosäätimenä.

Ja kun alkuun päästiin niin laitanpa vielä tämänkin uusiokäytön helmen: Kuulokkeet eivät jatkuvasti sotkeennu kaikkeen repussa tai laukussa ajelehtivaan krääsään kun säilytät niitä vanhassa C-kasettikotelossa.

Ennen kesälomaa ehdit vielä tutustumaan iPhone-kuvauksen saloihin. Tässä linkki artikkeliin, johon on koottu runsaasti linkkejä lukemattomiin muihin iPhone-kuvausta käsitteleviin artikkeleihin. Sitten vain valokuvapäiväkirjaa pitämään Blipfotoon tai vastaavaan.


Ei kommentteja: