Sivut

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Olen MOOC-opiskelija

Ilmoittauduin kahdelle Courseran kurssille: Gamification ja Surviving Disruptive Technologies.

Coursera on tyypillinen MOOC-koulutusta järjestävä taho. MOOC taas tarkoittaa
 ...tapaa järjestää osallistujamäärältään skaalautuvia mutta opettajaresurssien käytöltään rajattuja, helposti ylläpidettäviä verkkokursseja. MOOCien perusajatuksen mukaisesti kurssille osallistumisen kynnys on hyvin matala, eikä kurssin keskeyttämisestä ole sanktioita. 
Lainaus on peräisin artikkelista Mikä on MOOC, josta saat lisätietoa. Minua tämä opiskelumuoto houkutti sekä kokemuksena ja siksi, että en nyt tähän hätään löytänyt vastaavia sisältöjä suomalaisesta tarjonnasta.

Mistä sitten kiinnostus aiheisiin? Vuosi sitten ITK-päivien jälkeen kirjoitin blogissani näin:
Pelillisyys taas on asia, jonka suhteen taidan olla ns. myöhäisherännäinen. Olin kuvitellut, ettei sillä olisi minulle mitään tarjottavaa, mutta saatan olla väärässä.
Olen tosiaankin ollut väärässä. Disruptiiviset teknologiat taas kiinnostavat siksi, että sekä kouluttajana että kirjoittajana minun on pitänyt, ja pitää edelleen olla valmis muodostamaan suhde alani uusiin ilmiöihin. Esimerkiksi kurssin kuvauksessa sanotaan näin:
7. Books and Publishers:  trying to maintain two business models at once.
8. Education: the industry that moves at a glacial pace faces radical innovation from non-profits to Coursera.
Olen tietenkin udellut muiden kokemuksia Courserasta. Taso kuulemma vaihtelee. Paras saamani neuvo oli mennä mukaan avoimin mielin. Twitter-keskustelussa hiljattain kävi ilmi, että ainakin Gamification on saanut hyvää palautetta.

Jonkun mielestä tällainen opiskelu voi olla ajanhaaskausta, koska tästä ei ropise kelvollisia opintopisteitä. Itse olen sitä mieltä, että kaksi korkeakoulututkintoa jo tehneenä saan ajatella opiskelua vähän laajemmin. Tärkeintä on saada päästä käsiksi uusiin ajatuksiin ja näkökulmiin. Sitäpaitsi kokemuksesta tiedän itseohjautuvuuteni asteen korkeaksi, joten kurssi ei tule ainakaan minun saamattomuuteni vuoksi jäämään kesken.

Jos luet tätä blogia ja satut olemaan mukana jommalla kummalla kurssilla, ota yhteyttä. Perustetaan opintopiiri!

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Onnea Moocillesi. Minä olen kirjoitellut kokemuksistani mutta sen varmaan tiedätkin.
Minusta näyttää että ajankäyttö tulee kokopäivätyössä oleville pulmaksi ja useimmiten olen loppusuoralla ollut yksin (eläkkeellä kun jo olen).
Sinä hallitset aikasi varmaan ja kokemusta kursseilta saa paljon, sellaistakin mitä ei osaa odottaa.

outi.lammi kirjoitti...

Kiitos kannustavasta kommentista. Löysin kirjoittamasi blogipostauksen luovuudesta ja moocista sekä muutakin tekstiäsi kyllä kun etsin tietoa tästä opiskelutavasta. Ajankäyttö kieltämättä mietityttää, mutta jos menee tiukalle priorisoin sitä, kumpi osoittautuu paremmaksi. Toivon, että Gamification on maineensa veroinen, se olisi noista tärkeämpi.