Sivut

maanantai 25. helmikuuta 2013

Tee tämä heti Word 2013 asennuksen jälkeen

Microsoft Office 2013 -paketteja alkaa vähitellen tulla käyttöön. Yllätys, yllätys! Sananalkuinen yhdysviiva muuttuu edelleenkin ajatusviivaksi, joten ensimmäisiä tehtäviä uuden Wordin asennuksen jälkeen on korjata tämä virheellinen oletusasetus. Useimmat eivät tästä välitä tuon taivaallista, mutta sellaiset ohittakoon tämän ohjeen ja jatkakoon kuten tähänkin saakka. Minua ajatusviiva tavuviivan paikalla kuitenkin ärsyttää. Se on väärä merkki ja sillä hyvä. Jos saan kaksi samanarvoista tarjousta, ja toisen lähettäjä ei ole osannut korjata tätä määritystä, valinnasta tulee yhtäkkiä hyvin helppo. Tosin yhä harvemmin tarjouksia tehdään ainakaan pienemmissä asioissa erilliseen tiedostoon. Sähköpostin viestirunko kelpaa minullekin kunhan viestissä vastataan kaikkiin kysymyksiin joita tarjouspyynnössä esitän. (Outlookissa muuten kummittelee sama merkkivirhe, joka pitää korjata erikseen. Korjaus Wordissa ei siis vaikuta siihen.)


Tässä vielä linkki isompaan kuvaan ja Pinterestissä olevaan versioon. Seuraavaksi pitää miettiä jatkaako näiden kuvaohjeiden väsäämistä, jolloin pitäisi ehdottomasti tehdä jo oma template!

Tästä samasta aiheesta olen muuten kirjoittanut tekstimuotoisen ohjeen marraskuussa 2011. Siinä on vähän muutakin asiaa, mm. ajatusviivan oikeasta käytöstä.

Ei kommentteja: