Sivut

torstai 30. elokuuta 2012

Miten lopetan ajanhaaskauksen ja vätystelyn netissä

Edellisessä postauksessa lupasin kertoa tarkemmin "muista aikatauluista, joita on tulossa huolehdittaviksi". Näistä etusijalla on seuraava kirjani, joka käsittelee fiksua nettikäyttöä. Lyhyesti sanottuna: Miten lopetan ajanhaaskauksen ja vätystelyn netissä. Eräs keskeinen teema onkin tiedonhaku, joka ei ole pelkästään googletusta – tiesitkö muuten tätä? Toinen tärkeä taito on myös tiedon hallinta – löytämiäsi mahtavia lähteitä koskevat tiedot on osattava laittaa talteen niin, että saat ne käyttöön aina tarvittaessa. Tallennetun tiedon löytymisen ja hyödyntämisen pitää olla yhtä helppoa kuin huulipunan esille ottaminen käsilaukusta, muutenhan tiedon etsimiseen käytetty aika ja vaivannäkö on mennyt harakoille. Tottakai käsittelen myös sosiaalista mediaa, mutta markkinointi ja vuoropuhelu entisten, nykyisten ja tulevien asiakkaiden kanssa ei kuulu tähän kirjaan. Sen sijaan opastan miten hyödynnät yhteisöpalveluista sitä puolta, joka edistää ammatillista kasvuasi, kehittymistäsi ihmisenä, yhdistysaktiivina, työntekijänä tai mitä tahansa nyt haluatkin pitää tavoitteenasi.

Jos tämä kolahti, kuulut selvästi kirjan kohderyhmään.

Kirjan työnimi on muuten Tätinörtin nettiniksit, mutta mitä todennäköisimmin nimeä tullaan jalostamaan syksyn aikana. Olen luvannut käsikirjoituksen olevan valmis vuoden loppuun mennessä. Kirjan kustantaa Docendo Oy.

Olen lupautunut kirjoittamaan Docendolle myös Visual-sarjaan liittyvät oppaat uuden Microsoft Officen Excelistä ja PowerPointista. Lopullinen aikataulu tietysti riippuu uuden Officen julkaisuaikataulusta, joten tähän palataan tarkemmin myöhemmin.

2 kommenttia:

Daniel Schildt kirjoitti...

Mahtavaa! Jaksamista kirjoittamiseen, toivottavasti projekti etenee näppärästi ja saadaan mielenkiintoista lukemista avuksi monen elämään. :)

outi.lammi kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta Daniel. Parannuksen tehneenä ex-vätystelijänä yritän pistää opit ja oivallukset selkeään sanamuotoon, toivottavasti niistä sitten on apua mahdollisimman monelle.