Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Tätinörtti-TV aloitti koelähetykset

Nyt se on sitten tehty, pistetty julkinen opastusvideo YouTubeen. Työvälineenä oli Screencast-O-Matic, jonka maksuttomalla versiolla voi tehdä maksimissaan 15 minuutin mittaisen pätkän. YouTubeen julkaistaessa palvelun logo tulee näkyviin, mutta ei se minun mielestäni ole liikaa esillä, tuon verran sietää ihan hyvin etenkin kun palvelu näyttää toimivan.

Aiheeksi valitsin alkajaisiksi Microsoft Officen ja Word-tunnisteen tallennuksen rakenneosaksi. Toiminnolla vältyt samojen asioiden toistuvalta uudelleen kirjoittamiselta - tällaiset on Tätinörtin lempijuttuja! Aiheen valintaan vaikutti se, että Office on  minulla selkäytimessä eikä tarvinnut nihkeillä sisällön yksityiskohtien muistamisen kanssa. No pääsihän mukaan kuitenkin kaikenlaista takeltelua. Maksuttomasssa Screencast-O-Maticissa on se huono puoli, että nauhoitusta ei voi editoida: Tarkkaavainen huomaa, että sanon ainakin yhdessä kohdassa "valikkokomento" täysin väärässä kontekstissa. Kesken nauhoituksen voi pitää tauon, mutta väärää sanavalintaa ei pääse pyyhkimään pois.

Kaiken kaikkiaan Screencast-O-Matic on kelpo työkalu tämän tyyppiseen työhön. Siinä vaiheessa jos/kun ryhdyn tekemään videoita maksulliseen suljettuun ympäristöön niin asia on toinen, siihen saakka mennään tällä.

Ei kommentteja: