Sivut

maanantai 28. toukokuuta 2012

Kootut Evernote-niksit

Evernote-sarjan päättää sekalaisia niksejä sisältävä viides osa.

Haun tallennus

Edellisessä ohjeartikkelissa aiheena olivat hakuoperaattorit. Jos huomaat tekeväsi usein samantapaisen haun ja etenkin jos joudut kirjoittamaan sitä varten monimutkaisen lausekkeen, tallenna haku. Tämän teet paikallisesti asennetussa Evernote-sovelluksessa valitsemalla Tiedosto/Uusi tallennettu haku. Selaimesta löydät pikavalikosta komennon Save this Search. Huomaa, että tallennettu haku synkronoidaan siinä missä muistiinpanotkin!

Paikan tallennus muistiinpanon mukana 

Mahdollisuus tallentaa Evernoteen paikan koordinaatit on kätevä esimerkiksi vieraassa kaupungissa. Tähän tarvitset älypuhelimen, johon asennettava Evernote-sovellus tukee paikkatietojen käyttöä. Ainakin iPhonen ja Androidin tiedän tekevän näin, mutta tuskin olen väärässä jos arvelen tämän olevan jo yleinen ominaisuus? Kun löydät kivan kaupan, kahvion tai ruokapaikan, jonne haluat palata, tee muistiinpano Evernoteen. Jos sijaintipalvelut ovat päällä ja Evernotelle on annettu lupa käyttää nykyistä sijaintia, muistiinpanoon liitetään paikan koordinaatit ja voit niiden avulla tarkistaa paikan kartalta.


Karttanäkymästä voit selata paikkoihin liitettyjä muistiinpanoja.

Sähköpostilinkin kohdemuistikirjan ja tunnisteen määrittely

Sarjan ensimmäisessä artikkelissa kerroin mahdollisuudesta lähettää sisältöä Evernoteen sen sisäistä sähköpostiosoitetta käyttämällä. Useimmat niistä, joiden kanssa olen jutellut Evernotesta ja jotka tätä ominaisuutta käyttävät, sanovat vain lähettävänsä linkin ja sijoittavansa sen oikeaan muistikirjaan avatessaan Evernoten seuraavan kerran. Tältä siivoamistyövaiheelta vältyt kun kerrot jo sähköpostia lähettäessäsi mitä muistikirjaa haluat käyttää. Ja samalla voit myös tagata leikkeesi. Syntaksi, jota sinun pitää käyttää on Viestin otsikko @Muistikirjan_nimi #tunniste #tunniste (tunnisteita tietenkin sen verran kuin käytät). Tämä litania sijoittaa leikkeen suoraan oikeaan muistikirjaan ja merkkaa annetulla tunnisteella.

Tallennus Evernoteen Twitteristä

Tviitin tallennus Evernoteen tehdään blogissani aiemmin julkaistun artikkelin ohjein: Evernote-vinkki: Tee muistiinpanoja Twitterillä.

Muistiinpanosta pikalinkki

Voit raahata muistiinpanon paikallisen sovelluksen työkaluriville, jolloin muistiinpano jää työkaluriville pikalinkiksi. Tarpeettomaksi muuttunut pikalinkki poistetaan vetämällä se pois työkaluriviltä.

*****
Jos löysit tämän artikkelin/blogin sattumalta ja olet kiinnostunut Evernotesta työkaluna, tutustu myös sarjan aikaisempiin osiin:
Viritä Evernote-työympäristösi
Evernoten muistikirjat
Evernoten tunnisteet
Kohti ninjatasoa - Evernote ja hakuoperaattorit

Se, että sarja nyt päättyy ei suinkaan tarkoita sitä, että tässä oli kaikki Evernotesta. Sovellus on uskomattoman monipuolinen apuväline ja sitä voi taivutella sopimaan oman elämänsä tarpeisiin. Suosittelen tutustumaan myös muihin Evernote-tuotteisiin. Viimeisin hankinta Evernoten käyttöä laajentavaan tuoteperheeseen on ollut iPad-sovellus Penultimate, jonka avulla voi tehdä piirrosmuistiinpanoja.

Ei kommentteja: