Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Haluatko 5 gigaa maksutonta tallennustilaa?

Google Drive -nimisestä palvelusta on puhuttu kauan. Nyt Drive on julkistettu ja se alkaa ilmestyä Google-tilin käyttäjille vähitellen. Kyseessä on 5 gigatavua maksutonta tallennustilaa PC:lle, Macille ja Androidille. iPhonelle ja iPadille luvataan tuki “lähiviikkoina”. Tilan loppuessa sitä voi ostaa lisää.

Käytännössä Drive on eräänlainen Google-asiakirjojen laajennus – mahdollisuus ladata mitä tahansa tiedostoja  Google-dokumentit -työtilaan sai muuten ensimmäiset spekuloimaan, josko jotakin tämän kaltaista olisi tulossa. Luvassa on myös integraatio Gmailiin ja se tarkoittaisi käytännössä sitä, että liitetiedostoja voi ladata suoraan Drive-työtilaan, josta ne saa käyttöönsä missä tahansa ja millä päätelaitteella haluaa. Myös kuvia voi jakaa Drivesta Google+ -palveluun eli hassujen eläinkuvien jakaminen senkun helpottuu.

Googlen omassa esittelyssä luvataan mm. tehokkaita hakutoimintoja. Tiedostoja voidaan etsiä hakusanoilla, tiedostotyypillä, omistajan nimellä, viimeaikaisella käytöllä yms. Myös skannattujen dokumenttien tekstitunnistus on käytössä, mutta siitä miten se toimiii suomenkielellä en osaa sanoa. En nimittäin ole päässyt testaamaan uutuutta vaan sain toistaiseksi ilmoituksen “Google Drivesi ei ole vielä valmis”. Voit selvittäää oman tilanteesi käymällä osoitteessa https://drive.google.com/start.Ensimmäiseksi Google Drivesta taisi kirjoittaa Androidsuomi.fi. Google Finlandin uutisblogissa on laajempi esittely.

Ei kommentteja: