maanantai 16. tammikuuta 2012

Monitoimikone nimeltä GoodReader


GoodReader for iPad löytyy App Storen tuottavuustyökalujen joukosta ja se on niitä sovelluksia, joille myös mielellään suo kyseisen nimityksen. Se on ideana nerokas: Lukuohjelma, johon on yhdistetty tiedostojen hallinta, muistiinpano- ja korostustyökalut sekä verkkokansioiden synkronointimahdollisuus.

GoodReaderiin voi ladata tiedostoja suoraan verkkosivuilta ja se voidaan yhdistää ftp-palvelimeen tai tiedostojenjakopalvelun tiliin, kuten DropBoxiin. Tiedostoja voidaan siirtää myös langattomassa verkossa iPadin ja PC/Mac-tietokoneen välillä (napsauta kuvaa niin näet sen suurempana). 
GoodReader tukee useita eri tiedostomuotoja, mutta erityisen hyödyllisenä olen kokenut sen pdf-tiedostojen lukuohjelmana. Käytössä on valikoima työkaluja, joilla saa tehtyä merkintöjä tiedostoihin. Käytössä ovat mm. huomiokorostukset, erilaiset kehykset, nuolet ja vapaapiirtomerkinnät sekä muistilaput. Merkinnät säilyvät tiedostossa ja ovat luettavissa muillakin pdf-lukuohjelmilla. Tarvittaessa GoodReaderiin avatusta pdf-tiedostosta voidaan luoda merkinnät sisältävä erillinen kopio (annotated).

 
Myös Microsoft Office -tiedostoja on mahdollista katsella, mutta ulkoasun muutoksiin on syytä varautua. Esimerkiksi pyöreäkulmainen grafiikkaobjekti saattaa olla kantikas, sisennykset elävät omaa elämäänsä yms. pientä harmia. Jos Office-tiedostoja lataa iPadiin luettavaksi ja samalla on tarkoitus tarkistaa ulkoasu, tiedostot kannattaakin tallentaa pdf-muotoon. Ohjelman esittelysivulla on mainittu vanhat tiedostomuodot .doc, .xls ja .ppt, mutta myös uudemmilla Office-versioilla tehdyt asiakirjat aukeavat. Excel jättää eniten toivomisen varaa.

Google Asiakirjat -työtila voidaan lisätä DropBoxin tavoin yhdeksi palvelimista ja asiakirjoja voidaan ladata valinnaisissa formaateissa GoodReaderiin.

GoodReader maksaa muutaman euron verran, mutta turhempaankin voisi rahansa laittaa!

Ei kommentteja: