Sivut

maanantai 12. syyskuuta 2011

Oletko etätyöläinen, e-työläinen, joustotyöläinen tai tietotyönomadi


Perjantaina 16.9.2011 vietetään kansallista etätyöpäivää. Tapahtuman verkkosivulla sanotaan seuraavasti:
Liity sinäkin joukkoon ja osoita, että etätyöllä voi lisätä elämänlaatua ja tuottavuutta, vähentää hiilidioksidipäästöjä, vaikuttaa ruuhkahuippuihin ja säästää työmatkoihin kuluvaa aikaa. Kansallinen etätyöpäivä kannustaa muuttamaan ajattelutapoja ja huomaamaan, että elämänlaatu, tuottavuus ja ilmastonsuojelu eivät sulje toisiaan pois.
Haastan nyt etätyötä tekevät bloggaajat kirjoittamaan perjantaina jotakin etätyöhön tai muihin otsikossa mainittuihin termeihin liittyvää - nimityksethän eivät tarkkaan ottaen tarkoita samoja asioita, vaikka niitä näkyy joskus käytettävän myös synonyymeinä  Kerrotaan ihmisille millaista on tehdä työtä sermien ulkopuolella.

Etätyötä tekeväksi luettakoon etätyötä tekevä palkansaaja sekä tällä kertaa myös kotitoimistosta käsin toimiva free tai yrittäjä. Etätyö voi olla myös osittaista ns. joustotyötä, jolloin osa ajasta tehdään työnantajan tai asiakkaan tiloissa, osa kotoa tai jostakin vaihtelevasta toimipisteestä käsin toimistonomadina. Esimerkiksi oma byrooni on viimeisen kuukauden aikana sijainnut kodin lisäksi mm. Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa Café Elosella, Jyväskylän yliopiston kirjastossa, Helsingin suuntaan kulkevassa Pendolinossa ja pikavuorossa suuntaan Jkl - Kuopio.

Kirjoituksen näkökulma on vapaa kunhan käsittelet siinä jotenkin etätyön/joustotyön tekemistä. Kirjoitus voi olla vaikkapa kuvaus työpäivästäsi tai siitä miten käytät sosiaalista mediaa. Kerro millaista on tehdä työtä kun toimisto ei pysy paikallaan.

8 kommenttia:

Ari kirjoitti...

Norjassa tehtiin muutamia vuosia sitten, oliskiko ollut jopa 10 vuotta sitten kokeilu avoimen toimiston toimivuudesta. kaikille työntekijöille hankittiin läppäri, kannettava yhteys. Töitä sai tehdä missä tahansa. Toimistossa ei ollut kenelläkään omia huoneita vaan tiloja joissa saattoi tehdä töitään. Työntekijät kokivat kaikki aika hankalaksi, sekä turvattomuutta. Tietenkin näistä ajoisa on menty eteenpäin, nyt sopii useimmille. Tilanne kertoo hyvin muutoksesta.

outi.lammi kirjoitti...

Muutosta hyvinkin, tein etätyötä myös 10 vuotta sitten ja se oli kuin eri maailma verrattuna nykyiseen. Sosiaalinen media on muuttanut paljon, parempaan päin.

Janne Ansaharju kirjoitti...

Kun muistutitte, mieleeni tuli oma etätyöuran alku lähes 10 vuotta sitten. Koko työnkuvani rakennettiin etätyölle, eli tein töitä kotona ja kävin tarvittaessa palavereissa "pääkonttorissa" tai muualla. Viikkopalaverin pidimme säännöllisesti Skypellä.

Firma oli Espoossa. Itse asuin Kauniaisissa, josta sittemmin muutin Turkuun. Vähän aikaa tein hommia Turustakin, jolloin etätyön määrä kasvoi entisestään - eli harvoistakin tapaamisista tuli virtuaalisia. Kävin paikan päällä vain kerran kuussa.

outi.lammi kirjoitti...

Kyllä sinäkin Janne olisit oikein sopiva etätyöpäiväbloggaaja. Tekstiä vaan ruudulle :)

Hanne kirjoitti...

Otin haasteesi vastaan ja perjantaina blogipostaukseni etätyöstä ilmestyy. Värikkäitä syyspäiviä!

outi.lammi kirjoitti...

Hienoa Hanne! Odotan mielenkiinnolla esiintyykö myös ihana Toimistopäällikkö postauksessasi :)

t hautala kirjoitti...

Jyväskylän yliopiston kirjaston kolmannen kerroksen pyöreä pöytä on ollut eräs ahkerimmin käyttämistäni etätyöpisteistä. En lupaa mitään, mutta voin pyrkiä potkaisemaan blogini taas henkiin etätyöaiheisella bloggauksella huomenna. Kaikki riippuu siitä, ehdinkö Hupi Oy:n käännökseltä muuta tekemään. :D

outi.lammi kirjoitti...

Hienoa, mitähän tässä itse saa aikaiseksi :)