Sivut

maanantai 29. elokuuta 2011

Kenelle Nettikahvilla-koulutus sopii?

Blogiini äskettäin ilmestyneellä uudellä välilehdellä mainostetaan avointa koulutusta nimeltä Nettikahvilla, jossa mukana on myös Janhosen Johanna ja hänen yrityksensä Piilotettu aarre. Kysehän ei nyt suinkaan ole siitä, että yrittäisimme rahastaa tietämättömiä maailman helpoimmalla asialla eli neuvomalla miten perustaa Facebook-sivu. Siihen tarkoitukseen on netti väärällään maksuttomia ohjeita eikä itse sivun tekemiseen kulu viittä minuuttia pidempää aikaa. Kymmenen minuuttia menee, jos on tottumaton värkkäämään nettipalveluiden kanssa ja joutuu soittamaan kaverille neuvoja kysyäkseen.

Facebook-sivun perustaminen on vähän samanlainen asia kuin esitysgrafiikkaohjelman käyttäminen: Tarjolla on nopeasti opittava helppo työkalu, johon liittyvän nappulatekniikan hallinta ei valitettavasti vielä takaa sitä, että jälki on kunnollista. Alla joitakin väittämiä, jotka auttavat päättelemään olisitko koulutuksellemme sopivaa kohderyhmää.

Tapaus 1: Sinulla tai organisaatiollasi on Facebook-sivu ja olet mahdollisesti sellaisen ylläpitäjä

  1. Facebook-sivun viimeisin päivitys on tehty ennen kesälomaa tai vieläkin aikaisemmin. Päivitän kun tulee jotakin ilmoitettavaa, esimerkiksi tarjouksia.
  2. Facebook-sivun sisältö koostuu tarjoustiedotteista ja ostokehoituksista.
  3. Facebook-sivun ylläpito on mielestäni helppoa työtä,sillä printtiesitteistä ja verkkosivun teksteistä kopioituja sloganeita voi käyttää elävöittämään päivitysvirtaa, joka koostuu kohdan 2 sisällöstä.
  4. Facebook-sivulla pitää tapahtua paljon. Mitä enemmän linkkejä/päivä, sen parempi.
  5. Sivuni yläotsikossa lukee Lisää kaveriksi. Se on hauskasti sanottu! Haluaisin kuitenkin saada sen paikalla näkymään Tykkää-napin, kuten muillakin yrityksillä.
Jos olit samaa mieltä tai vastasit myöntävästi yhteenkin yllä olevista väittämistä, hyötyisit varmasti 23.9. pidettävästä koulutuspäivästä!

Tapaus 2: Sinä/yrityksesi käytätte jotakin sosiaalisen median palvelua tai olette harkinneet jonkin sellaisen käyttöönottoa.

  1. Ei sitten tule kuuloonkaan, että auttaisin tai neuvoisin ketään maksutta.
  2. Jos yrittäjä kirjoittaa blogiinsa ohjeartikkeleita omasta alastaan hän sahaa oksaa, jolla istuu.
  3. Sosiaalinen media on niin kätevä kun siellä voi mainostaa ilmaiseksi.
  4. Kaikki ikävät kommentit Facebook-sivulta, blogista tms. pitää poistaa mahdollisimman nopeasti.
Jos olit samaa mieltä tai vastasit myöntävästi yhteenkin yllä olevista väittämistä, hyötyisit ainakin 7.10. pidettävästä koulutuspäivästä!

Ei kommentteja: