Sivut

maanantai 14. helmikuuta 2011

Jokainen viikko on tietoturvaviikko

Viime viikolla tietoturva oli korostuneesti esillä, mutta vuodessa on 51 muuta viikkoa, joiden aikana tietoturva ei ole yhtään sen vähemmän tärkeää - tämä tuli mieleeni kun kuulin taas eräästä valesivuepäilystä (=tuttu sivu näyttää samalta kuin ennenkin, mutta osoite on oudon näköinen).

Olen joskus ottanut talteen linkit verkko-osoitteiden tarkistuspalveluihin. Näihin voi turvautua, ellei käytössä ole mitään muuta vastaavaa. Palveluiden ylläpitäjät ovat suuria tietoturvayrityksiä ja jokainen voi näistä valita mieleisensä tai käyttää vaikka kaikkia. Periaate on se, että jos verkkosivun turvallisuus epäilyttää, kopioit selaimen osoiteriviltä osoitelitanian talteen (esim. Ctrl+C) ja napsautat jotakin alla olevista linkeistä. Kaikilla linkkien avaamilla sivuilla on tila, johon voit liittää leikepöydälle kopioimasi osoitteen (Ctrl+V) ja saat raportin tarkistettavasta sivusta. On tietysti huomattava, että sivulla pitää olla tietty määrä liikennettä, jotta sen tiedot olisivat jo näiden työkalujen tietokannassa.

F-Securen tarkistustyökalu

Norton Safe Web

McAfee SiteAdvisor

Selainpohjaiset tarkistustyökalut ovat helppoja käyttää. Toinen vaihtoehto on jokin selaimeen erikseen asennettava lisäosa, esimerkiksi WOT, Web of Trust, joka kuitenkin vaatii jo käyttäjältä hieman enemmän kuin selaintyökalut.

Mikään tarkistustyökalu ei tietenkään ole takuuvarmasti oikeassa, joten oma järkikulta myös kunniaan.

Ei kommentteja: