Sivut

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Vuoden 2010 suosituimmat Tuolin ja näppäimistön välistä -postaukset

Jo perinteeksi tulleen tavan mukaan (peräti toinen peräkkäinen vuosi) listaan Tuolin ja näppäimistön välistä -kirjoitusten 10 suosituinta postausta. Tiedot ovat peräisin Google Analyticsista:

Facebook ohje, osa 1: tilin luonti ja perusasetukset

Excel: kalenterifunktioita ja lisää aika-arvoilla laskemista

Excel: aika-arvoilla laskeminen

Miksi Excel laskee viikon numeron väärin

Ei kevätväsymystä vaan some-väsymystä

Twitteriä vasta-alkajalle: retweet ja risuaita

Mitä uutta tuo Microsoft Office 2010

Evernote-vinkki: Tee muistiinpanoja Twitterillä

Excel Tips and Tricks: Jossittelua funktioilla

Kuvakkeet ja vimpaimet bloggerin sivupalkkiin

Ei lainkaan hämmästytä, että vanhat Excel-artikkelit ovat pitäneet pintansa ja olen tästä myös iloinen. Työvälineiden ja näistä suurimmaksi osaksi Microsoft Office -tuotteiden koulutus on se yritystoimintani perusta, jota uudetkin asiat sivuavat, elleivät muuten niin yhteensopivuuskysymyksinä. Sosiaalinen media on kuitenkin tullut mukaan blogipostauksiin, koska se on tullut mukaan myös koulutusrepertuaariini ja siellä se myös pysyy. Tosin tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kauanko sen voi pitää erillisenä koulutuksena. Sosiaalisesta mediasta - vai pitäisikö vain sanoa "nykynetistä" - peräisin olevat ratkaisut ovat vauhdilla siirtymässä useimpien työhön. Minullahan näkökulma sosiaaliseen mediaan on vahvasti kiinni arjen työssä ja olen painottanut somen asemaa henkilökohtaisena oppimisympäristönä, mikä ei millään muotoa ole vastakkainen asia verkostoitumiselle ja suhteiden rakentamiselle. Ehkä oppimisnäkökulma kuitenkin pakottaa arvostamaan laatua määrän ja metelin kustannuksella.

Jos joku ei ole vielä huomannut, esitysgrafiikan tekemisestä ja esitysgrafiikkaohjelmista kirjoitan nykyisin Tiedon kuvia -nimisessä blogissa. Tein tämän ratkaisun, koska Vaikuta varmasti -esitysgrafiikkatyöpajat ja koulutukset on uusi ja kehittyvä "tuotelinja" ja poikkeaa sen verran perusIT-koulutuksesta, että se oli selkeintä eriyttää omalle tontilleen. Esitysgrafiikkatyöpajoista sen verran, että ne on alettu huomata ja koulutuksia on esimerkiksi keväälle jo sovittuna oikein mukavasti. Toki muutakin koulutusta on edelleen tarjolla. Jos esimerkiksi yrityksessäsi tai yhteisössäsi kaivataan sparrausta uusien Office-versioiden siirtymävaiheessa, ota yhteyttä niin pistetään asiat kuntoon. No, tarkoitus ei ollut kirjoittaa tästä mitään toimintani mainospostausta, mutta toisaalta olen koulutusalan yrittäjä, joten mitä sitä peittelemäänkään.

Ei kommentteja: