Sivut

lauantai 4. syyskuuta 2010

Mokasin!

Mokasin! Opettaja-lehden (nro 34) liitteeksi kirjoittamassani MS Office 2010 -ohjevihkosessa olin käyttänyt PowerPoint-esimerkkinä pohjoisen pallonpuoliskon eläimistä kertovaa diaesitystä...ja kuvissa päätähtenä pingviini, joita on vain eteläisellä pallonpuoliskolla. Tästä on tullut jo palautettakin, kieltämättä aiheesta.

Laimea puolustusyritys tietysti voisi olla, että en ole biologian opettaja, mutta onhan tuo yleistietoa. Pahoitteluni. Luultavasti pingviinien asuinpaikka on nyt kuitenkin sisäistetty. Sitäpaitsi: "Ihminen, joka ei tee virheitä, ei yleensä tee mitään." (Edward J. Phelps 1822-1900)

3 kommenttia:

Johanna Kotipelto kirjoitti...

Phelps se siis on, kiitos lähdetiedosta!

Toinen hyvä malli: "Testasin samalla, luetaanko näitä ensinkään" tai "Tarkistin vain, että kuulijat/lukijat ovat hereillä" =)

Katleena kirjoitti...

Ihanaa, että muutkin tekevät mokia. Itse olen väittänyt radiossa suorassa lähetyksessä, että "sammal kasvaa tosi nopeasti takaisin" :D

Perustetaanko yhdessä joku biologian tutkimus- ja koulutusyritys?

outi.lammi kirjoitti...

Tervehdys Johanna ja Katleena. Nähdessäni asiasta tulleen palauteviestin tuli kieltämättä mieleen: "Ainakin sitä on luettu." Yön yli väyrysteltyäni alan olla sitä mieltä, että eivätköhän suomalaiset opettajat ole aika fiksuja. He eivät varmasti ryhdy käyttämään MS Office -opasvihkosta biologian opetuksessa.

Katleena: Hyvä idea. Tarjoiltaisiin sellaisia vaihtoehtoisia maailmanselityksiä :D