Sivut

perjantai 7. toukokuuta 2010

Tuolin ja näppäimistön välistä sai sisarblogin


Tiedon kuvia on uusi blogini, jossa jatkan Vaikuta visuaalisesti! Laadi selkeä esitys -teoksen teemoja. Olen tähän saakka kirjoittanut esitysgrafiikkapostauksia tänne, mutta mieleni on tehnyt jo kauan varata aiheelle oma blogi, jossa voisin lähteä vähän laajemminkin jäljittämään tiedon kuvalliseen esitystapaan liittyviä hyviä käytäntöjä. Kirjan ilmestymisen jälkeen olen lukenut paljon lisää, oppinutkin jotakin ja haluan myös kirjoittaa ajatuksiani auki. Tuolin ja näppäimistön välistä jatkaa edelleen softaan ja someen keskittyvänä blogina, jossa postausten aiheet rönsyävät entiseen malliin. Neule- ja ruokaohjeita täällä ei sentään tule näkymään, pysyttelen kyllä tietotyön parissa. Koska Tiedon kuvia -blogissa on tarkoitus julkaista ainakin alkuun artikkeli viikossa, se vaikuttaa luonnollisesti myös tämän blogin aktiivisuuteen. Joko julkaisen artikkelin viikossa tai sitten lyhennän niitä ja säilytän 2 postauksen viikkotahdin. Olisi muuten mukava lukea teidän mielipiteenne: ovatko tämän artikkelin postaukset olleet jo liiankin pitkiä (yleensä niissä on noin 500 sanaa).

En muista kuka on sanonut, että Suomeen mahtuu kerralla vain yksi asia, mutta osuvasti suomalaista mielenmaisemaa sanoja on osannut kuvata. Tällä hetkellä ei paljon tarvitse liioitella todetessaan, että se tämän hetken yksi asia näyttää olevan sosiaalinen media ja se on yksi syy, miksi Tiedon kuvia -blogin aloittaminen mietitytti. Kun suurin osa sosiaalisen median sisällöstä käsittelee sosiaalista mediaa, lukeeko kukaan "tavallisista" aiheista, kiinnostavatko ne ketään. Esitysaineistoista näyttävät kuitenkin lukuisat muut bloggaajat ympäri maailman löytävän koko ajan uutta, joten otanpa riskin!

Työvälineenä Bloggerin betaversio

Blogin aloittaminenhan on helppoa ja tällä kerralla se oli myös erityisen kiintoisaa, koska käytin ensimmäistä kertaa Bloggerin uutta betaversiota. Siinä on blogin ulkoasun muokkausta varten helppokäyttöinen ja monipuolinen työkalu. Mitään häikäisevää värien ja taustojen ilotulitusta en kuitenkaan sillä rakennellut vaan jätin ympäristön minimaalisen hillityksi. Tummanharmaa on hyvä tausta blogille, jossa tulee olemaan kohtalaisesti kuvamateriaalia. Väriä sivulle tulee myös kaikista sivupalkin "pakollisista" härpättimistä ja yläpalkista, kunhan saan sen viimeisteltyä. Yritän löytää siihen ratkaisun hieman nopeammin kuin tässä blogissa, joka toimi "väliaikaisratkaisun" varassa ties kuinka pitkään, eikä minulla muuten vieläkään ole yläpalkin tekstiin mieluista fonttia.

Toivottavasti betaversio ei tuota epämiellyttäviä yllätyksiä. Kirjoitan blogiartikkelit kuitenkin omalla tietokoneella ja Wordilla, joten niistä jää varmuuskopio vaikka Blogger temppuilisi.

Tämä oli muuten Tuolin ja näppäimistön välistä -blogin 200. postaus. Sitä en mitenkään tietoisesti järjestellyt, mutta oli hauska todeta, että Tiedon kuvia -blogin ensimmäinen postaus osui juuri tälle kerralle.

Ei kommentteja: