Sivut

maanantai 17. elokuuta 2009

Lomaltapaluun päivänä

Onnistuin pitämään lähes täyden kuukauden kesäloman. Ihan riittävältä tuo tuntuu, nimittäin jo 3 viikon jälkeen mieli alkoi kuin varkain kiertää työasioiden ympärillä ja se on aina ollut minulle merkki siitä, että joutenolo on tehnyt tehtävänsä. Viime viikolla vastailin jonkinlaisen pehmeän laskun hengessä tärkeimpiin työsähköposteihin. En kokenut itseäni stressaantuneeksi loman alussa enkä sen lopussa. Ryhdyin laiskottelemaan kun työn alla ollut kirja tuli valmiiksi ja lopetin laiskottelun kun se alkoi tuntua työltä – tämä mahdollisuus on oman itsensä työnantajana toimimisen kiistaton etu. (Vastaavasti Outlookin varmuuskopiointiohjelman temppuilu aamupäivällä sai minut toivomaan, että olisin jossakin isossa firmassa kuukausipalkkaisena työntekijänä, jolloin joku muu huolehtisi varmuuskopiointien tapaisista rutiineista ja etenkin niihin liittyvistä ongelmista, jotka ovat yleensä työläitä selvittää ja joiden syy sitten lopulta paljastuu joksikin raivostuttavan banaaliksi pikkujutuksi.)

Myös blogi on ollut tauolla kuukauden päivät. Twitter-tiliä päivitin parina sadepäivänä. Kumpaakaan ei ollut suoranaisesti ikävä, vaikka on ollut mukava taas palata niiden pariin. On hyvin rikastuttavaa tehdä välillä asioita, joissa sosiaalisen median työkaluja ei pysty millään tavalla hyödyntämään – kertokaa heti, jos joku on onnistunut kitkemään kivipuutarhasta ruohot Twitterin avulla! Olen kyllä tiedostanut sen, että sosiaalisen median pariin on kovin helppo "unohtaa" itsensä ja nyt syksyllä yritän pitää kiinni aikaisempaa tiukemmasta ajankäyttöstrategiasta. Vaikka tämä kaikki on mielenkiintoista, kivaa ja hyödyllistä, on myös muita asioita, jotka ovat mielenkiintoisia, kivoja ja hyödyllisiä.

Loman ajoitus taisi mennä ihan nappiin mm. siinä mielessä, että Vaikuta visuaalisesti! Laadi selkeä esitys on sillä välin taitettu ja olen saanut sen käsiini läpilukua varten. Tämän jälkeen siirryn Microsoft Office 2010 Technical Preview -version pariin. Olen tehnyt sopimuksen Excel-, PowerPoint- ja Word-pikaoppaiden kirjoittamisesta ja jotta kirjat valmistuisivat ajallaan, niitä pitää ryhtyä sitten kirjoittamaankin. Aivan varmasti täällä blogissakin tulee näkymään eri ohjelmien muuttuneita tai uusia ominaisuuksia esitteleviä artikkeleita, mutta yritän välttää hypetyksen ja perustaa kirjoittamani ihan todellisia asioita tekemällä saatuihin käyttökokemuksiin.

Office 2010 -käyttökokemusten kertymistä odotellessa ajattelin palauttaa itseni taas säännöllisen blogikirjoittamisen rytmiin kiinnostavia kirjoja esittelemällä. Kesäloman aikana tuli taas luettua paljon ja dekkareiden ohella kirjavalikoimani sisälsi teoksia, joista haluaisin kovin mielelläni kertoa muillekin.

Ei kommentteja: