Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kiitos hienosta musiikista Michael Jackson

Uutinen Michael Jacksonin kuolemasta vaikutti minuun paljon syvemmin kuin esimerkiksi uutinen prinsessa Dianan kuolemasta aikanaan. Michael Jackson ei aivan yllä top 10 -suosikkieni joukkoon, vaikka rajaisinkin laajalla alueella rönsyilevää musiikkimakuani. Silti hän teki mielestäni hienoa musiikkia, joka on soinut taustalla monen monissa elämänvaiheissa. Itse asiassa muistan Michael Jacksonin tehneen musiikkia melkein yhtä kauan kuin olen musiikin päälle jotakin ymmärtänyt!

Twitterissä aamupäivällä:

…Wird das mal eine Frage sein, die wir uns stellen? Wo warst Du, als Michael Jackson starb? #Diana #Kennedy

(Kyselemmekö vielä joskus toisiltamme:"Missä olit ja mitä teit kuullessasi Michael Jacksonin kuolemasta.")

*****

Ensimmäiset uutiset Michael Jacksonin kuolemasta sain tietenkin Twitterin kautta. Taas koin sen ristiriitaisuuden, mikä liittyy sosiaalisen median välityksellä leviävään tietoon: Asia lähtee leviämään vähän ennen kuin "viralliset" lähteet ovat ehtineet julkaista siitä sanaakaan. Uutisen todenperäisyyttä arvioidessaan kuitenkin lähtee hakeman lisätietoa näistä virallisemmista lähteistä ja niin sitä pyörii huhun ja tiedon välillä niin kauan, kunnes joku vakiintuneen tiedonvälityksen edustaja huhun tiedoksi vahvistaa. Eikä tähänkään aina ole luottamista, sillä nopean tiedonvälityksen vaatimukset ovat tuottaneet hutilointeja ja tuottavat jatkossakin.

(Kuulin aivan äsken, että Groove FM soittaa tänään kello 17–18 välillä pelkästään Michael Jacksonin musiikkia.)

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Hienoa musiikkia teki mies, ei voi kiistää. Suhtaudun silti häneen vähän ristiriitaisesti, jos tiedot lasten hyväksikäytöstä pitävät paikkansa. Kaikenkaikkiaan taisi olla aika onneton ihminen.

Outi Lammi kirjoitti...

Joo, noin henkilönä MJ herätti kyllä ristiriitaisia ajatuksia. Niitä syytöksiähän ei koskaan näytetty toteen, mutta ketäpä ne eivät olisi hätkähdyttäneet. Minullakin on ollut vähän sama vaikutelma hänen elämästään: Onnetonta.