Sivut

perjantai 27. maaliskuuta 2009

Grafiikkalöytöjä (ja blogin 100. artikkeli!)

Viime viikolla löysin uuden blogin Cool Infographics ja sieltä paljon kivoja grafiikoita. Ensimmäiseksi linkki ruotsalaisen Tomas Nilssonin ns. informaatiografiikkatyylillä tekemään animaatioon. Se kertoo uudella tavalla klassikkotarinan Pieni punahilkka. Leike on minusta nerokas toteutus ja taatusti jokaisen sen katsomiseen kuluvan minuutin arvoinen.

Toinen grafiikka sopii elokuvan ystäville. Kuvassa on arvioitu elokuvatrilogioiden eri osien laatua. Jotenkin näyttäisi siltä, että menestykseksi osoittautuneen aiheen käsittely pitäisi osata lopettaa ajoissa! Poikkeus, josta olen ihan samaa mieltä, on Taru sormusten herrasta, mutta olihan alkuperäinen tarinakin 3-osainen.

Lopuksi kiintoisalta vaikuttava esimerkki tekstidokumenttien sisällön visualisoimisesta. Kuvio näyttää graafisessa muodossa tarkasteltavana olevan dokumentin sisältämät käsitteet ja niiden keskinäiset suhteet. Sivulla kuvan alapuolella on linkit pariin pdf-tiedostoon, joita kiinnostuneen kannattaa vilkaista tarkemmin. Hämmentävää, kiehtovaa ja kaunista!

Tämä oli tosiaan Tuolin ja näppäimistön välistä -blogin sadas artikkeli! Jaa-a, toiselle kierrokselle kai sitten.

Ei kommentteja: