Sivut

perjantai 5. syyskuuta 2008

Google Chrome – viikon 36 hype

Ja viikon kiistaton hype oli sitten Googlen avoimen lähdekoodin web-selain Google Chrome:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2329246,00.asp
http://www.hilavitkutin.com/2008/09/02/googlen-nettiselain-nimeltaan-chrome-sai-vahingossa-aikaisen-julkistuksen/
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=34758&tyyppi=1

Kaikkea tietysti pitää kokeilla, paitsi karaokea, joten lataus, asennus ja koekäyttöön. Arvio: Ihan kiva!

Chromea en jätä vakiotyövälineeksi jo ihan siitä syystä, että kyseessä on vasta beta. On työprojekteja, joissa on pakko käyttää betaversioita, mutta kun ei ole pakko, välttelen niitä. Chromen ulkoasu on vähän liiankin minimalistinen, mutta ehkä siihen tottuisi. Eihän selain ole tarkoitettu katseltavaksi ja ihasteltavaksi vaan siihen haetaan sisällöksi erinäköisiä sivuja. Ulkoasun kolhoutta suurempi haitta olivat satunnaiset jumittamiset, vaikka keskimäärin Chrome toimi sujuvasti ollakseen beta.

Konepellin alla näyttää olevan mielenkiintoisia ratkaisuja, joiden esittelemiseen julkaistu sarjakuva on minusta mukava oivallus. Minusta ei kylläkään taida olla kunnolliseksi hypettäjäkansalaiseksi: Selaimen äimistelyn sijaan huomioni veikin sarjakuva ja ajatukseni ovat kiertäneet enimmäkseen ko. ilmaisutavan toimivuudessa. (Vastaavanlaista asiasarjakuvaa edustaa mm. Daniel Pinkin businessmanga Johnny Bunkosta .)

Vielä varsinaiseen aiheeseen palatakseni:
Käyttöehtojen pykälät ovat kovasti puhuttaneet, mutta jo keskiviikkona saatiin ilmoitus käyttöoikeusehtojen muuutoksesta. F-Secure on ilmoittanut ensimmäisestä löydetystä haavoittuvuudesta 3.9.

Jännityksellä vain odottamaan, miten Firefox, IE ja Google tulevat jakamaan markkinat.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, melkoinen hype tosiaan nousi Googlen julkaisusta, vaikka selain on vielä raakile. Mutta onhan se ihan hyvä, että kilpailua syntyy...

Ihan mukava blogi sulla muuten.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia, tämä blogi hakee vielä vähän linjaansa. On niin paljon kiinnostavia asioita, mutta pitää vain tehdä rajauksia ja valintoja.

Samaa mieltä tuosta kilpailusta, sitä tarvitaan kohtalaisessa määrin jotta saataisiin mm. käyttäjäystävällisempää tekniikkaa ja ohjelmia. Pahin mahdollinen tilanne olisi täydellinen vaihtoehdoton monopoli.

Anonyymi kirjoitti...

Kaiken kaikkiaan hyvä artikkeli. Paluuviitteiden listasta huomasin blogisi ja artikkelisi. Kiitos muuten linkistä ja hyvistä kommenteistasi blogissani!

Outi Lammi kirjoitti...

Hauska nähdä että olet liikuskellut täällä päin :). Olihan tuo Chrome tosiaan tapahtuma, johon ei malttanut olla puuttumatta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tätäkin tulee nykyään luettua kymmenien muiden blogien joukosta.