Sivut

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Kumman kaa: MS Office vai OO?

Keskustelufoorumeiden yleisin vastaus esitettyyn MS Office -kysymykseen näyttää olevan ”mitäs olet hankkinut sen MS Officen, heitä sillä vesilintua ja asenna OO ”. Auttaako paljon siinä vaiheessa kun toisella on gradu/ raportti/ yhdistyksen jäsenrekisteri/liitelaskelma veroilmoitukseen yms. mahdoton hässäkkä kesken ja hommasta pitäisi jotenkin suoriutua? Enkä tarkoita sitä, etteikö keskustelua pitäisi käydä eri softista ja niiden toiminnallisuudesta, mutta paremmuuskeskustelun paikka ja ajankohta tuskin on kaverin akuutti hätätila.

MS Officessa on omat omituisuutensa, mutta oma Hidden Dialog Boxinsa on OO:ssakin.

Tiedoksi: Teen töitä molempien toimistopakettien kanssa enkä suostu pistämään niitä paremmuusjärjestykseen. MS Officen käyttöliittymästä olen sitä mieltä, että parantamisen varaa vielä on, mutta suunta näyttää kiintoisalta. Ehkä valikkorakenne jo joutaa laulukuoron puolelle, ratkaisu on jo parin vuosikymmenen ikäinen ja kehitetty sen aikaisten käytäntöjen ja tottumusten pohjalta.

2 kommenttia:

SAKO (Samuli Koivulahti) kirjoitti...

Niin.. no mullaon kyllä ollut paljon vähemmän ongelmia kaupallisten softien kanssa. Niill äon sentään joku vastuukin toimivuudesta. Vaikka ne välillä kaatuilisivat, ei kuitenkaan yleensä tapahdu mitään kovin karmeita. Ammattimaiseen kirjanpitoon en esim suosittelisi kormaavaan exeliä OO:lla.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän yhden ihmisen, joka hoitaa 3 hengen yrityksen kirjanpitoa ja laskutusta OO:lla. Hyvin kuulemma sujuu :) Olen myös nähnyt hänen laskujaan - tyylikkäitä. Toisaalta kyllä itsekin mieluummin valitsen kirjanpito- ja laskutushommiin Excelin.

Mutta hyvä, että on vaihtoehtoja. Itse kokeilen ilmaisohjelmia paljon ihan uteliaisuudesta. Kaksi suosikkia joita en vaihda ovat jo pitkään olleet HTML Kit ja IrfanView.