Sivut

tiistai 24. kesäkuuta 2008

Naamioisitko Office 2007:n Office 2003:ksi?

Jossakin välissä on markkinoille ilmaantunut Classic Menu for Office 2007 -apuohjelma, joka muuttaa Office 2007:n käyttöliittymän 2003-version käyttöliittymää muistuttavaksi. Kapulaa Suomessa myy ainakin Moonsoft 43,22 euron hintaan (sis alv 22 %) ja se näyttää olevan toistaiseksi saatavilla vain englanninkielisenä.

Konventioiden seuraaminenhan on esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelun eräs perusohje. On käyttäjälle helpompaa kun käyttöliittymä toimii periaatteella, johon hän on tottunut. Classic Menu for Office 2007 -lisäohjelman avulla organisaatio voisi säästää mm. koulutuskuluissa, koska uuden Officen valintaikkunat ovat erilaisen pinnan alla jokseenkin yhdenmukaiset aikaisempien versioiden kanssa.

Mutta seuraavasta Office 14 -versiosta tihkuvat tiedot antavat ymmärtää, että valintanauhapohjainen käyttöliittymä nähdään jatkossakin, joten käyttöliittymän vaihtaminen vanhan näköiseksi on vain väistämättömän siirtämistä.

Miksi yleensäkään palata sekalaiseen valikko- ja työkaluriviviidakkoon kun samat asiat voi pitää esillä helpommin saatavassa muodossa? On sanottu, että ihmiset käyttävät keskimäärin 10 - 15 prosenttia toimisto-ohjelmien ominaisuuksista ja että ohjelmissa on paljon tarpeetonta. Niin ettäkö Microsoft sitten ihan tekemisen ilosta vuodesta toiseen sisällyttää erilaisia toimintoja ohjelmiin ja jopa pyrkii tekemään niihin parannuksia? Entäs jos ihmiset eivät vain ole valikoiden alivalikoista löytäneet kaikkia niitä toimintoja, joista osasta voisi olla heille todellista hyötyäkin?

Ei kommentteja: